Рецензія на книгу Жана-Крістофа Гранже «Мізерере»

Audiobook-mp3.com адиокниги бесплатно

16.04.2024

22

Статья Рецензія на книгу Жана-Крістофа Гранже «Мізерере»

Кожна книга Жана-Крістофа Гранже — це справжній емоційний удар. У його творі «Мізерере» він пішов ще далі, представивши жорстоких антагоністів не звичних нам вивірених психопатів, а безневинних, на перший погляд, дітей.

Почавши з таємничого вбивства регента хору, історія переростає в серію кривавих злочинів, залучаючи поліцію під керівництвом Касдана до мережі викрадень дітей із різних хорів по всій Франції. Сліди призводять до загадкового хоралу «Мізерере» та жахливих експериментів, що нагадують діяння нацистських лікарів-злочинців. Роздоріжжя цієї справи здивує навіть найзапекліших любителів трилерів.

Ця насичена книга просочена ретельно вибудуваним сюжетом, кожна деталь, кожна зачіпка залучає нас до темного лабіринту разом із героями. Але крім розслідування, вона торкається історичних подій від епохи Гітлера до правління Піночета, розкриваючи жахи минулого настільки жваво, що стає нестерпно.

Слухаючи аудіокнигу «Мізерере» онлайн про жахіття концтаборів і тортури, ми розуміємо, який жах творився насправді. Хоча аудіокнига несе в собі похмуру та важку атмосферу, вона варта уваги, адже тут є все, за що ми цінуємо твори Гранже.

Короткий зміст

Париж, Франція — Вірменський собор, що пронизує небо своїм величним архітектурним виглядом, став свідком страшної трагедії. У його стінах було виявлено тіло чоловіка, життя якого було обірване у розпалі його служіння.

Цей чоловік, відомий як громадянин Чилі, був змушений тікати зі своєї батьківщини та знайшов притулок у Франції. Але навіть там, у серці Парижа, не вдалося йому отримати безпеку.

З'ясувалося, що загиблий не просто перебував у соборі — він був активним учасником місцевого хору та видатним органістом. Його смерть вселяє страх і жах, а поліція взялася за розслідування. Однак, поряд з офіційними службами, своє власне розслідування розпочав Касдан — колишній поліцейський офіцер, який став частиною громади собору у пошуках душевної втіхи.

Доля звела Касдана із співробітником відділу прав неповнолітніх, і разом вони приступають до розгадки таємничих зникнень хлопчиків із соборного хору. Під час їх розслідування відбуваються ще кілька вбивств, що розкривають таємне суспільство та змову, яка ховається за святими стінами собору.

Головною метою лиходіїв виявляється щось, що змушує навіть найсміливіших тремтіти від жаху. Незважаючи на небезпеку, герої не вагаються йти на зустріч правді, прагнучи покарати винних та відновити втрачену справедливість. Це їхня місія — розкрити таємниці, заховані в найтемніших куточках Парижа, і принести світло в серці темряви. Повну аудіокнигу «Мізерере» слухайте онлайн безкоштовно на нашому сайті.

Відгуки про книгу

• «Аудіокниги Жана-Кристофа Гранже —це завжди цікава пригода. Він уміло створює незвичайні сюжети, які далеко не завжди бездоганні. Але, мабуть, найцікавіше — це його лякаючі містичні оповідання. У міру того, як ви наближаєтеся до фіналу, іноді починаєте сумніватися, на що може розраховувати взагалі логіка. І ось у цьому й полягає принадність творів Гранже. Я рекомендую прослухати його аудіокнигу «Мізерере» наполегливо. У ній достатньо загадок, містики, справжніх історичних фактів та неабиякої уяви».
  • «Цей твір ідеально підходить для тих, хто любить захоплюючі детективи, історичні романи та якісну літературу. Сюжет сповнений дії —нудьгувати вам тут точно не доведеться. Він захоплює із перших сторінок. Крім того, крім основного сюжету, аудіокнига містить безліч цікавої історичної інформації, яку ви навряд чи зустрінете десь ще. Ви одразу відчуєте, скільки праці вклав автор у її написання. Це однозначно варте того, щоб послухати».

• «Деякі можуть заперечити, що вбагатьох трилерах Гранже надто багато крові та описів вбивств. Але, зізнатися, мені було нудно слухати першу половину аудіокниги, і я дуже сподівалася, що до кінця автор дасть повну віддачу! Я, мабуть, жорстока людина. Але мої очікування справдилися лише наполовину. Попри це сам сюжет залишився цікавим. Спосіб, яким він розгортається (звичайно, я не розповім вам деталей, щоб ви самі послухали аудіокнигу) дуже оригінальний. Щоправда, це може здатися нереалістичним, але зрештою це лише белетристика. Однак, незважаючи на все це, я не можу зняти з нього зірку, тому що ніщо не змусить мене перестати любити цього автора. І залишу легку крапку в кінці, тому що секрет вбивств розкритий, але вбивця так і залишився не знайденим, і в цьому залишається своя інтрига».